zaterdag 27 oktober 2012

Tom Morton's Orch.; Golden Gate Orch. (Harmony, ca. 1929-30)


Het Harmony Records platenlabel was een sublabel van Columbia. Het werd in de jaren '20 en '30 met name gebruikt als label voor goedkope 78t.platen. Ze gingen door met een verbeterd akoestisch opnameproces toen andere labels al overgestapt waren op elektrische opnamen. 
In de jaren '50 en '60 was het label actief als goedkoop LP-label, met een piek in de jaren '60. 
Op kant 1 staat Tom Morton's Orch. featuring Original Indiana Five. Over Tom Morton kan ik weinig vinden, maar van de Original Indiana Five, die overigens niet uit Indiana kwamen, bestaat een site met een discografie, waar ook Harmony platen op staan. Deze opname staat daar overigens niet bij.
Op de andere kant staat het Golden Gate Orchestra, één van de pseudoniemen van de beroemde California Ramblers die opnamen voor Columbia. Veel labels wilden deze swingende band opnemen, dus bedienden ze zich van namen als 'The Goofus Five', 'The Five Birmingham Babies', 'The University Six', 'Ed Blossom and his New Englanders', en the 'Varsity Eight'. Platen verschenen behalve voor Columbia ook op de labels Harmony, Edison, Silvertone, Pennington en Broadway. In Europa verschenen ze ook op het Imperial label, kijk hier.
"Broadway Babies" is een Amerikaanse musical film uit 1929, geregisseerd door Mervyn LeRoy met Alice White in de hoofdrol. Deze Harmony plaat is dus, ook gezien de nummering, uit 1929 of 1930.


    uit "Broadway Babies": 
1  Broadway Baby Dolls (Meyer and Bryan)    2:53
    Tom Morton's Orchestra featuring Original Indiana Five
    Vocal: George Kay
2  Wishing and waiting for love (Akst and Clarke)    2:49
    Golden Gate Orchestra
    Vocal: Marvin Young
78t 25 cm: Harmony 937-H   (148608/31)

Download mp3

2 opmerkingen:

  1. I am a sucker for dance band performances of numbers from the early talkies. This is music to my ears! (Literally.)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt Satyr. I echo the words of Phillip, nog een liefhebber van Satyr's 78s!

    BeantwoordenVerwijderen